Krachtig Veranderwerk, Prachtig Ontwikkelwerk
  • Start
  • Cases
  • UWV: training mobiliteitsgesprekken voor leidinggevenden

UWV: training mobiliteitsgesprekken voor leidinggevenden

UWV Divisie UItkeringen is in beweging, het gevraage opleidingsniveau beweegt naar HBO, er staat een personeelsreductie voor de deur. De afdeling HRM wil het management voorbereidien door ze te trainen in het voeren van gesprekken waarin ze medewerker stimuleren om zelf het heft in handen te nemen.

Vraag

Help onze managers om gesprekken zo te voeren dat ze eventuele weerstand verminderen en intrinsieke motivatie voor het actief werken aan duurzame inzetbaarheid bij medewerkers aanboren.

Inzet

Forzes ontwikkelde een training van drie bijeenkomsten.Twee keer een dag met tussentijdse opdrachten en een terugkomdagdeel. In deze training leerden managers gesprekken voeren over mobiliteit op basis van " motiverende gespreksvoering". De trainingen waren praktijkgericht, er werd gebruik gemaakt van videomateriaal en traingsacteurs. In totaal namane 6 groepen van 12 leidinggevende deel. De samenstelling van de groepen was gemengd en bestond uit, teamleiders, hr-managers en back-office managers. Er werd gebruik gemaakt van een co-trainer. 

Opbrengst

Op basis van een uitgebreide vragenlijst voor deelnemers en evaluatie met opdrachtgever bleek dat deelneemers beter met weerstand om konden en effectiever waren in het aanboren van intrinsieke motivatie. Ook buiten de mobiliteitsgesprekken verbeterde de kwaliteit van de gesprekkken. Luistergedrag verbeterde, men wist oordeel uit te stellen en veel beter aan te sluiten bij de doelen en waaren van de individuele medewerkers. 

individuele ontwikkeling

Copyright © Forzes • Webdesign by Dai Dai DesignPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden • Sitemap 

Disclaimer: wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden met betrekking tot fotomateriaal op deze website te achterhalen. Als u denkt dat uw materiaal zonder voorafgaande toestemming is gebruikt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..