Krachtig Veranderwerk, Prachtig Ontwikkelwerk
Dansen met de draak

Wat als de adem van die draak giftig blijkt?

28 januari 2021 Open Netwerk Bijeenkomst: tango voor de toekomst

Als 2020 ons íets heeft geleerd, is het dat er af en toe iets aanbelt dat nu juist eens niet via de voordeur naar binnen kan. Iets groots en engs. Iets waar een smerig luchtje aan zit. Iets dat niet zomaar een volgend adresje opzoekt. Een joekel van een draak voor de deur? Help! 

Niet in het jaarplan maar wel op de stoep. Hoe ga je daarmee om? Argumenteren, wegredeneren, in een hoekje kruipen? Of kijk je de draak in de ogen, zet je je gasmasker op en stap je naar voren voor de tango van de toekomst?

Chaos is here to stay, let’s dance with it. Vanuit dat idee schreef Nicolas Taleb in 2012 zijn boek Antifragiel: dingen die baat hebben bij wanorde. Over hoe we met kans op succes kunnen handelen in een wereld die fundamenteel onvoorspelbaar is en waarin onverwachte en willekeurige gebeurtenissen grote gevolgen kunnen hebben. Centrale vraag: hoe gaan we om met zaken als chronische onzekerheid, imperfectie, incomplete kennis, chaos, volatiliteit, willekeur, stress en fouten? Volgens Taleb is het beter om voorbij te gaan aan robuustheid of wendbaarheid en de stap te maken naar anti-fragiliteit: sterker worden door wanorde.

In deze online bijeenkomst gaan we met Prof. Bas Haring en met elkaar in gesprek over hoe onze organisaties wijzelf beter kunnen worden van wanorde.

Prof. Bas Haring

Bas Haring is hoogleraar ‘publiek begrip van wetenschap’ aan Universiteit Leiden. Hij is oprichter van het masterprogramma Media Technology voor creatieve wetenschap en geeft o.m. colleges over bio-ethiek, over het uitleggen van wetenschap via beelden en verhalen en over het wezen van wetenschap en wetenschappelijke integriteit. 

In 2016 won hij de Duidelijke Taalprijs, als Nederlands ‘meest duidelijke denker’. Zelf geniet hij wel van de geuzennaam ‘Volksfilosoof’. Dat woord beschrijft goed wat hij doet en wie hij is: hij probeert wetenschap en filosofie te emanciperen; te laten zien dat iedereen het kan begrijpen en eraan mee kan doen. Bas Haring is van het ont-ernstigen: het zware wat lichter maken; best handig als je de draak ten dans vraagt.  

Programma op hoofdlijnen

 • 16.00 uur
  Binnenwandelen in de virtuele ruimte. Kennismaken met Bas Haring en elkaar. Kop thee erbij?*
 • 16.10 uur
  Bas filosofeert over anti-fragiliteit. Wat is het en hoe word je het?
 • 16.40 uur
  In kleine groepen in gesprek over prangende vragen en prikkelende gedachtes uit de inleiding. Bas wandelt rond.
 • 17.10 uur
  In conclaaf. Dialoog met Bas en aanwezigen onder het genot van een drankje en een hapje.*
 • 17.30 uur
  Verrijkt met inzichten en ‘on a higher level of confusion’ naar huis/de woonkamer.
*Zet je innerlijke verzorging naar wens zelf vast klaar!

Forzes Online Open Netwerkbijeenkomst

Onderwerp: Anti-fragiliteit
Tafelheer: Bas Haring, volksfilosoof

Wat: online event
Datum: 28 januari 2021
Tijd: 16.00 - 17.30 uur

Kosten: € 47,75 (exclusief btw)

Wat als de draak zo enthousiast blijkt dat hij vuur gaat spuwen?

Online ook beter?

We missen de warmte van ‘ons’ kasteeltje, de geur en smaak van het heerlijk buffet en de life contacten tijdens het walking dinner. En we doen natuurlijk enorm ons best om, heel anti-fragiel, van deze digitale dialoog ook een mooie en hoopvolle start van het jaar te maken. Weet je welkom! 

Details

Ruim op tijd voor deze bijeenkomst ontvang je nadere details over de manier waarop je digitaal kunt meedoen. 

Kosten

De kosten voor dit evenement bedragen € 47,75 excl. BTW. **HET EVENEMENT IS UITVERKOCHT**

Ken je iemand die mogelijk ook geïnteresseerd is in deelname? Deel dan deze pagina.

Wat als de draak met z'n klauwen op je 'dancing shoes' gaat staan?

Wat als de draak verliefd op je wordt?

Copyright © Forzes • Webdesign by Dai Dai DesignPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden • Sitemap 

Disclaimer: wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden met betrekking tot fotomateriaal op deze website te achterhalen. Als u denkt dat uw materiaal zonder voorafgaande toestemming is gebruikt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..