Skip to main content

Gemeente Oude IJsselstreek: teamcoaching programmamanagers en B&W

Een nieuwe burgemeester en gemeentesecretaris hebben in de periode tussen 2015 en 2017 de basis gelegd voor een klimaat dat zich in de gemeentelijke organisatie ontwikkelt in de richting van High Performance (in de Achterhoek zeggen ze ‘Dran’).

Vraag

De eerste vraag was begeleid programmamanagers in hun ontwikkeling richting beter presteren. Op basis van het de succes van deze opdracht volgde ook het College van B&W van de gemeente. 

Inzet 

Een teamcoach van Forzes begeleide beide teams. Mede op basis van het gedachtegoed van Kuipers en Groeneveld (‘De kracht van High Performance Teams - zes ingrediënten voor excellent presteren in de publieke sector’). Na een jaar zes-wekelijks reflecteren op een van de zes ingrediënten verschoof de teamcoaching van off-the-job naar on-the-job. In het teamwerk is de teamcoach aanwezig om de high performance ingrediënten te borgen in de praktijk van de samenwerking in de teams. Periode 2017 - heden.

Opbrengst

Een programmamanagementteam dat samen met de gemeentesecretaris veel meer integraal, doelgericht samen werkt aan het realiseren van en adviseren over het de maatschappelijke uitdagingen collegeakkoord. de uitdagingen in de gemeente en bij het adviseren van het gemeentebestuur.

....

teamontwikkeling