Skip to main content

Wat de toekomst brengt

Wat brengt de toekomst? Die vraag is ten aanzien van krachtig veranderwerk en prachtig ontwikkelwerk wellicht actueler dan ooit. Van 20 tot 23 januari 2016 kwam in Davos het World Economic Forum bijeen en stond de vierde industriële revolutie prominent op de agenda.

Deze revolutie wordt mede veroorzaakt door de versnellende ontwikkeling van Kunstmatige Intelligentie. In Davos worden stevige en serieuze paneldiscussies gevoerd over een toekomst waarin kunstmatige intelligentie ons het werk uit handen heeft genomen. “Een toekomst zonder werk”, zo schreef NRC. Met ‘de toekomst’ als thema zet Forzes de komende maand haar schouders onder twee evenementen. Wij willen je daar graag mee laten kennismaken en kijken er naar uit om je persoonlijk te kunnen ontmoeten bij:

  • TEDxStrijp “reconciling the future” op zondag 21 februari 2016

  • The Futures School Spotlight op woensdag 2 maart 2016

TEDx “reconciling the future” - 21-2-2016
Op 21 februari omarmt Forzes met veel plezier een nieuw avontuur. Evert Pruis, partner en lid van ons netwerk, is geaccepteerd als spreker voor TEDx “reconciling the future”. Tijdens zijn presentatie/lezing? Kaart hij aan hoe talentontwikkeling en talentmanagement in lijn gebracht kunnen worden met de 5 ”megatrends" van deze tijd: big data; altijd verbonden mobiele apparaten; sociale netwerken; cloud computing en machine learning & kunstmatige intelligentie. Door deze trends zijn we getuige van de automatisering van hoger opgeleid kenniswerk, Terwijl in de afgelopen twee eeuwen alleen repetitieve of licht complexe taken werden toegeëigend door technologie, is nu sprake van een nieuwe belangrijke trend, namelijk de automatisering van hoger opgeleid kenniswerkDe universiteit van Oxford onderzocht hier de consequenties van: binnen 20 jaar zal technologie 47% van alle banen in de VS vervangen, en een derde van die in Europa. Is het HRD vakgebied erop voorbereid om deze massa’s mensen een menswaardig alternatief voor werk en leven te bieden? Of zullen we - wéér - getuige van zijn massaontslagen van ervaren professionals in beroepen die niet langer bestaan? Ben je benieuwd naar Evert Pruis zijn visie op vijf manieren om de toekomst te overwinnen? TEDx heeft ruimte voor slechts 100 deelnemers: dus wees er snel bij als je zijn bijdrage ‘live’ wilt meemaken in Eindhoven. Mocht je het niet redden om te komen, dan biedt TEDx je een live-stream en YouTube-video's aan.

The Futures School Spotlight - 02-03-2016
Tijdens zijn afgelopen ATD-bezoek is Forzes gegrepen door het gedachtegoed van The Futures School. Oprichtster Yvette Montero Salvatico, voormalig futurologe bij Disney, schetste een toekomst van talent die niet zozeer gedreven was door het extrapoleren van huidige trends, maar die werkelijk de toekomst als vertrekpunt nam om naar het heden te kijken. Dat heeft voor Evert Pruis het werken aan talentontwikkeling en talentmanagement in een heel ander daglicht gesteld. Op 2 maart is Yvette Salvatico met haar collega oprichter Frank Spencer in Nederland en ROI on Talent en Forzes organiseren samen met de NVO2 en Spotlight, bij NVO2, in Groenekan. Yvette en Frank zullen je actief kennis laten maken met de methoden en technieken van ‘Strategic Foresight’. Door deze kennis en tools te benutten en in te zetten werp je een 'vooruitziende blik’ op de toenemende complexiteit van de 21e eeuw en de alsmaar versnellende veranderingen die we meemaken.

Wil je leren hoe je de toekomst kunt creëren in een tijdperk van steeds snellere veranderingen en hogere mate van complexiteit? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ervaar hoe het is om geïnspireerd worden. Wil je ons per email laten weten of je interesse hebt? Dan noteren wij alvast jouw belangstelling en informeren wij je persoonlijk over het programma. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt en de belangstelling is groot.

Het dagprogramma van The Futures School Spotlight kost €450,-. Relaties van Forzes ontvangen een korting van €50,-.