Forzes Open Netwerk Bijeenkomst 13-03-17 Inhuren van zelfstandige professionals: win-win of race to the bottom

13-03-17 Inhuren van zelfstandige professionals: win-win of race to the bottom?


Maandag 13 maart 2017 van 16.30 tot 20.00 uur

Kasteel Hoekelum
Edeseweg 124
6721 KE Bennekom
Nederland


Update: download hier het Manifest ‘Omgangsvormen bij het inkopen van zelfstandige professionals in de markt van veranderen en ontwikkelen’, gebaseerd op de inzichten van 13 maart 2017


122.000 zzp-ers lopen opdrachten mis

ZZP-er wacht koele bejegening

De rollen zijn omgedraaid en de afdeling inkoop regeert

Zomaar wat krantenkoppen van de laatste tijd die aantonen dat zelfstandige professionals met het uitstel van de handhaving van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) nog lang niet van de problemen af zijn.

Gaan opdrachtgevers door de wet DBA anders inhuren? Raken zelfstandigen hun vrijheid kwijt aan tussenpersonen die de tarieven onder druk zetten? Krijgen inkopers nog meer te zeggen? Staan de werkelijke afnemers van de diensten van zelfstandigen straks machteloos in de kou? Wat zijn toekomstbestendige constructies die opdrachtgevers ontzorgen zonder de vrijheid van de zelfstandige en zichzelf op het spel te zetten? Over deze vragen gaat het in de Forzes | Open Netwerk Bijeenkomst van 13 maart 2017.

Omdat de aangekondigde Wet DBA zelfs niet verplicht tot het sluiten van een overeenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtgever leek het ons als ondernemende professionals aanvankelijk wel helder. Op grond van de historie In ons geval nooit een dienstverband. Totdat in de loop van 2016 de twijfel toesloeg. Modelovereenkomsten werden afgekeurd, opdrachtgevers begonnen omtrekkende bewegingen te maken. Tijd voor een gesprek over waar het schuurt en hoe het zit met wederzijdse wensen en belangen. Hoe denkt ons netwerk erover? Waar zit ruimte? Hoe krijgen we de energie waar hij hoort? Waar zit de win-win?

Hieronder zie je onze interessante inleiders, uit de hoek van inkoop, opdrachtgevers en tussenpersonen. Met hen gaan we in gesprek over het hervinden van de balans tussen compliance en administratieve eisen en gedeeld ondernemerschap op basis van vertrouwen.

Annelies Niesert

Annelies Niesert
PGGM

Annelies is manager inkoop en contractmanagement bij PGGM en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Inkoopprofessionals. Zij neemt ons mee in de manier waarop PGGM de Wet DGA interpreteert en hoe ze de nieuwe wetgeving omzetten in beleid rondom de inhuur van zelfstandigen. Wanneer ben je in hun ogen zelfstandig en wanneer is er sprake van schijnzelfstandigheid? Hoe denkt ze over de inzet van tussenpersonen? Daarnaast geeft ze haar visie op de ideale inzet van zelfstandigen. Stel, er zijn geen wetten en bezwaren: hoe ziet de flexibele schil van de toekomst eruit?

Hans Raamsdonk

Hans Raamsdonk
ProRail

Hans is beleidsadviseur Leren & Ontwikkelen bij ProRail en lid van meerdere adviescommissies van opleidingsinstituten. Binnen ProRail geeft hij vorm aan de invulling van leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en coaching. In die rol is hij regelmatig opdrachtgever van zelfstandige professionals. Hij kiest voor co-creatie en ‘innige samenwerking’. Hoe zorgt hij dat hij de juiste mensen om zich heen verzamelt? Hoe geeft hij vorm aan de samenwerking met de eigen inkoopafdeling? Waar wringt het alsnog en hoe lost hij dat op? Hoe kijkt hij aan tegen de inzet van tussenpersonen? Hoe kan de zelfstandig professional zijn opdrachtgever helpen om te krijgen wat hij wil? Dat zijn de vragen waar Hans op in zal gaan.

Jos Vlecken

Jos Vlecken
Yacht

Jos is client development director bij Yacht. Daar is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dienstverleningsconcepten die organisaties hulp bieden bij 'Grip op Inhuur van Professionals’. Uiteraard biedt Yacht daarbij de weg naar de juiste professional. Daar bovenop biedt Yacht risicoreductie, transparantie en gemak. Tevens garanderen zij dat inhuurkosten met minimaal 5% omlaag gaan. Geen loze beloftes, maar harde garanties. Jos zal met ons in gesprek gaan over de standpunten en overwegingen van Yacht. Waar halen ze die 5% weg? Jos heeft ook verwachtingen over de ZZP-er 2.0. Hoe laat die effectief zien dat hij een échte ondernemer is?

Na de inleidingen starten we een dialoog met als uitkomst een welgemeend advies vanuit onze praktijk aan de opvolger van staatssecretaris Wiebes die met een toekomstbestendig alternatief voor de huidige regeling zal moeten komen.

Ga samen met Forzes en de inleiders in gesprek. Natuurlijk is er weer volop gelegenheid om te netwerken tijdens de borrel en het dinerbuffet.

image001

Bron: de Volkskrant - Strip Sigmund door Peter de Wit

Registreer via de aanmeldknop:

aanmelden

Volg ons