Forzes Open Netwerk Bijeenkomst op 09-01-2017

09-01-17 De kleur van cyaan, opnieuw uitvinden van onze organisaties

De volgende bijeenkomst organiseren wij met een feestelijke nieuwjaarsborrel op 9 januari 2017.


Maandag 9 januari 2017 van 16.00 tot 20.00

Kasteel Hoekelum
Edeseweg 124
6721 KE Bennekom
Nederland


“De grote Griekse filosoof en wetenschapper Aristoteles verkondigde in 350 vóór onze jaartelling in een verhandeling dat vrouwen minder tanden hadden dan mannen. Vandaag weten we dat dat onzin is. Maar bijna 2000 jaar lang was het in de westerse wereld een vaststaand feit. Toen had iemand op een dag een revolutionaire gedachte: laten we eens tellen! (…)

Is het mogelijk dat ons huidige wereldbeeld de manier waarop we denken over organisatie beperkt? Zouden we een krachtigere, meer bezielde en meer betekenisvolle manier kunnen bedenken om samen te werken, als we alleen maar ons overtuigingssysteem veranderen?”

- Frederic Laloux, Reinventing Organizations

Een mooie vraag voor een Forzes | Open Netwerk Bijeenkomst.

Wat is dan de kleur van Cyaan die Laloux beschrijft? En is het de beste kleur voor alle organisaties? Zelf experimenteert Forzes met haar manier van organiseren. En we zijn niet de enigen die werken aan en in een nieuwe vorm. Nieuw organiseren is aan de orde van de dag bij organisaties van uiteenlopende aard en grootte en kent vele vormen en evenzoveel termen.

De tekst gaat door onder de visual

Forzes Open Netwerk Bijeenkomst - de kleur van cyaan: opnieuw uitvinden van onze organisaties

Tijdens deze bijeenkomst brengen we kennis en ervaring samen met vragen over nieuw organiseren. Niet alleen van onze sprekers, maar zeker ook van alle gasten. Want nieuw organiseren is geen exacte wetenschap. Dat blijkt wel uit de bijdragen van onze gastsprekers, die vanuit heel verschillende invalshoeken en met zowel successen als leermomenten te maken hebben gehad. Met een eigen kijk en met hun eigen deskundigheid. En met de worstelingen die soms gepaard gaan met het vinden van een nieuwe vorm. Zij delen hun ervaringen graag met ons. Op de voorwaarde dat halen en brengen in balans zijn die avond.


Arthur Cremers

Arthur Cremers
Gemeentesecretaris/Algemeen directeur Gemeente Hollands Kroon

Arthur zal vertellen over Hollands Kroon als Pietje Bell gemeente. Over een nieuwe gemeente waar het anders gaat. In 2012 besloot Hollands Kroon dat het anders kan, mag en moet. Een ambitieuze gemeente met de wil om de slimste te zijn en voorop te lopen. Poleposition. Een gemeente waar het paspoort gratis thuis of op het werk wordt bezorgd. Waar kernbeheerders nauw samenwerken met inwoners, bedrijven en instellingen. Waar geen managers meer zijn, maar zelfsturende teams met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Waar medewerkers zelf bepalen hoe hun budget wordt ingezet voor opleiding en ontwikkeling. Waar trainees worden geselecteerd via 'De Stem van Hollands Kroon'. Waar resultaatsturing verloopt via de app 'Waarderen op Prestatie', waar geen leidinggevende meer bij komt kijken. En verlof? Ook dat is een eigen verantwoordelijkheid van de medewerker

Het blijft niet bij een verhaal alleen. Arthur komt ook met een vraag naar Hoekelum. En we willen hem natuurlijk niet zonder antwoord laten gaan die avond!


Heleen KuiperToon Franken

Heleen Kuiper en Toon Franken
Adelante Coaching en Advies

Beiden werken sinds lang als organisatieadviseur, opgeleid in persoonlijke ontwikkeling vanuit het kader van evolutionaire ontwikkeling. Beiden zijn (weer) voor zichzelf begonnen omdat zij het verlangen voelden al hun werk vanuit bovenstaand perspectief te doen. Reinventing Organizations gaf eigenlijk nog helderder woorden aan wat zij al deden.

Heleen en Toon geven regelmatig open workshops (Lab Reinventing Organizations) waarbij ze mensen meenemen in het gedachtegoed van Reinventing Organizations en waarbij ze hen laten ervaren wat Reinventing Organizations voor henzelf én voor hun organisatie kan betekenen. Ze zullen in een interactieve dialoog de kleuren doorlopen en inzicht geven in ieders eigen aannames op organiseren en op de dominante inzichten in de eigen organisatie. En ook zij leggen zelf een vraag voor!


jan dirk hogendoorn

Jan Dirk Hogendoorn
Finext

Projectmanager, agile coach, en trainer/docent zijn enkele van de rollen die Jan Dirk de afgelopen jaren heeft ingevuld voor verschillende klanten. Rode draad hierbij is gelijkwaardige samenwerking in kleine, zelfsturende teams. Jan Dirk geeft regelmatig workshops en presentaties over Finext, al bijna 20 jaar één van de meest aansprekende voorbeelden in Nederland als het gaat om zelfsturing en ‘cyaan’ gekleurde organisaties. Sinds het ontstaan van Finext werken de medewerkers daar samen op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid, vertrouwen en transparantie. In 2011 kochten bijna 100 collega’s van Finext het bedrijf terug van Ordina.


Martine van der Steeg

Martine van der Steeg
Starfish21

Organisaties die cyaan willen werken besluiten vaak Holacracy te implementeren. Holacracy is een nieuwe manier van organisatiebesturing waarbij de macht van de management hiërarchie wordt verdeeld over duidelijke rollen. Een prachtige manier om zelforganisatie te stimuleren. Het resultaat van Holacracy: ego’s verdwijnen, verantwoordelijkheden worden duidelijker, medewerkers worden gemotiveerder, organisaties zijn flexibeler en simpeler georganiseerd en besluitvorming gaat sneller. En weet je wat? Als je eenmaal zo werkt, wil je nóóit meer terug naar de hiërarchische structuur.

Martine van der Steeg is mede-eigenaar van Starfish21. Starfish21 is een organisatieadviesbureau dat organisaties ondersteunt bij het flexibel, simpel en met menselijke maat organiseren. Martine is organisatiepsychologe en met een passie voor leren. Zij is sinds 15 jaar werkzaam als consultant, coach, trainer, ontwikkelaar, manager en ondernemer.


Netwerken

We sluiten de avond af met een ‘walking dinner’ zodat ieder gelegenheid heeft nader met elkaar kennis te maken en van gedachten te wisselen én om daarna met een gevulde maag weer huiswaarts te keren.

De investering voor deze bijeenkomst bedraagt € 95,- (excl. BTW).

Inschrijven kan tot 4 januari. Ken je iemand die mogelijk ook geïnteresseerd is in deelname? Deel dan dit bericht. Kun je zelf niet, dan graag tot de volgende bijeenkomst.

We hopen dat je komt!

Hartelijke groet,

Frank Goijarts, Sander Kamp, Marcel van der Pol, Evert Pruis, Jolanda Weiland, en Jacco Westerbeek.

Registreer via de aanmeldknop:

aanmelden

Volg ons