Worstelen met professionele dilemma's

Putten, 12 oktober 2015, 13.30 uur: met onze Forzes collega’s ontmoeten wij elkaar voor onze maandelijkse bijeenkomst. Er staan drie topics op onze agenda. 

Pauline Zwart neemt ons mee naar de CMC conference waar ze eind september aan deelnam. Sander Kamp legt ons zijn vraagstukken ten aanzien van zelfsturing voor en Evert Pruis geeft verder vorm aan het atelier dat we in de vorige Forzes meeting zijn gestart.

De CMC conferentie - Pauline Zwart
Pauline heeft haar ervaringen vastgelegd in 8 visuele verslagen en legt ons voor waarover wij van gedachten willen wisselen. Het onderwerp dat onze aandacht trok was de meest vervreemdende workshop uit de reeks: de sessie van Luc Peters over organisaties en clichés. Zij wij inderdaad - ook als adviseurs - alleen maar in staat om vanuit clichés naar onze klanten en hun vraagstukken te kijken? Wat vraagt en vergt het van ons om die bril af te kunnen zetten? Kunnen wij dat wel?Zelfsturing - Sander Kamp
Sander vervult op dit moment ad-interim de rol van operationeel directeur bij een innovatief IT bedrijf. Sinds een jaar werken zij, geïnitieerd door de oprichter, zelfsturend. De spanning tussen droom en daad is nog niet geslecht. Sander en het MT geven hier op dit moment in co-creatie met de organisatie vorm aan.
In onze gesprekken raken we persoonlijke en professionele dilemma’s. Zijn wij, als ‘fourty something’ adviseurs die groot zijn geworden in sturende organisaties in staat om te adviseren over indigo organisaties? Geloven wij er eigenlijk wel in? Of zien we onze vooringenomenheid bewaarheid worden?

Sales binnen Forzes - Evert Pruis
Toen Sander in 2012 het initiatief nam om Forzes in het leven te roepen, formuleerden we gezamenlijk de uitgangspunten. Met stip op 1: het wordt een netwerk voor professionals die naar gezamenlijkheid verlangen én hun eigen broek kunnen ophouden. Dat levert een spannende verhouding tussen ‘ik’ en ‘wij’ op. Enerzijds heeft geen van ons de eigen begroting de ander nodig én we verlangen naar samenwerking in opdrachten. Hoe lossen we deze paradox op? Tijdens de meeting genereren we onze eerste ideeën, maar hoewel we de dialoog begonnen zijn, is ons gesprek nog geenszins afgerond.

Copyright © Forzes • Webdesign by Dai Dai DesignPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden • Opleidingsvoorwaarden • Sitemap 

Disclaimer: wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden met betrekking tot fotomateriaal op deze website te achterhalen. Als u denkt dat uw materiaal zonder voorafgaande toestemming is gebruikt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..