Krachtig Veranderwerk, Prachtig Ontwikkelwerk

Anderen in beweging krijgen zonder duwen en trekken

Dat was Leuk! Afgelopen vrijdag was de tweede dag van de geheel vernieuwde training Resultaatgerichte Dialoog. Andere mensen in beweging krijgen, zonder duwen en trekken! Op Landgoed de Horst van de Baak ging het over motiveren door het ontlokken en versterken van verandertaal.

Een ander verleiden om te veranderen door samen te werken aan beelden van een zelfgekozen toekomst die (op termijn) beter voelt dan de huidige situatie:

  • Door over te steken naar de leefwereld van de ander, je eigen oordeel te parkeren. 
  • Door reflectief luisteren naar belangen en de opties van de ander. 
  • Door twijfel op te zoeken, te versterken en om te buigen in een door de ander zelf gekozen aanpak 
  • Door effectief in te spelen op weerstand. 
  • Door zicht op patronen die je in de weg staan bij het effectief beïnvloeden van anderen. 

Lees hier hoe 'onze' Jolande van Straaten het ervoer. 

Met lessen zoals

⭐ Het begint bij (oprechte) belangstelling. 
⭐ Je kunt vaak véél meer ruimte innemen in een gesprek dan je denkt.
⭐ Persoonlijke vragen zijn niet zo snel impertinent (en boem = ho).
⭐ Als je naar die diepere laag weet te komen, creëer je beweging.
⭐ Stiltes laten vallen is niet eng (nou ja, als je een beetje gewend bent).

Zoals altijd was het een cadeau om met deelnemers te verkennen wat hen helpt om meer invloed te krijgen op houding en gedrag van collega’s, klanten of leidinggevenden. Heerlijke deelnemers: leergierig, kwetsbaar, en met het lef om zich ‘blij blunderend’ over te geven aan het spel dat uitnodigt om veilig te experimenteren. Ook voor ons was het spannend. Lotte en ik hadden veel improvisatie ingebouwd: interactie en spelend leren op basis van de behoefte van de deelnemers. Onze jarenlange samenwerking zorgde voor de ruimte en rust die nodig zijn om anderen hun ruimte te karen nemen (of noemen ze dat nu  tegenwoordig 'holding space'??

Weg met die beamer! De nieuwe aanpak in de vorm van spelend leren met acrtice Lotte Proot is meer dan uitstekend bevallen. In de kring van deelnemers met Lotte een situatie wegzetten en hen dan meteen  in het spel trekken. Ik vond het een verademing. Weer wat geleerd!

Tot september kunnen de deelnemers oefenen in hun eigen omgeving. En ze kunnen met mij en/of Lotte op afroep praktijkgevallen voorleggen enuitspelen. Ik ben ervan overtuigd dat ze dan inzicht hebben in patronen die hen belemmeren, dat ze betere relaties onderhouden met hun omgeving en een serieuze stap hebben gezet in het versterken van hun invloed op anderen. 

Dit najaar, op 16 september en 12 oktober is weer een nieuwe open training. Zie https://forzes.nl/resultaatgericht

Copyright © Forzes • Webdesign by Dai Dai DesignPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden • Opleidingsvoorwaarden • Sitemap 

Disclaimer: wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden met betrekking tot fotomateriaal op deze website te achterhalen. Als u denkt dat uw materiaal zonder voorafgaande toestemming is gebruikt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..