Provocatief coachen, dat lijkt me dus écht niks voor jou

“Nee inderdaad, dat examen ga je nooit halen. Je bent zo’n stresskip, alleen nog maar stress eigenlijk. Geen kip meer. Hopeloos, stop met leren! Het wordt toch niet wat.” Ehmm, ik geloof dat ik toch nog even een drempeltje over moet om dit te zeggen tegen Anita, een van mijn medewerkers. Ze ziet er geweldig tegenop om een examen te doen dat verplicht is voor het uitoefenen van haar functie. Zou mijn provocatieve aanpak werken?

Lees meer

Organisatieontwikkeling? Brandjes blussen is veel leuker!

“En hoe staat het met die notitie over de gevolgen van AVG voor aangepaste workflow?... Oké, wanneer heb je die af? Kan die volgend overleg op de agenda? Mooi. En over die procedure,… niet aan toegekomen? Jammer, wanneer eh..? Ik? Nee, die updates ben ik niet aan toegekomen. Goed dat je het zegt, ik zal er komende week mee aan de slag gaan…”

Lees meer

Hoe breng je talent tot bloei: in gesprek met Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester over Talent: keihard werken.  Of is er meer? 

Op 27 juni nam Forzes een voorschot op de zomer met een zeer goed bezochte Open Netwerk Bijeenkomst. Klanten, vrienden en netwerkgenoten gingen onder leiding van collega Evert Pruis in gesprek met meervoudig zeilkampioen Marit Bouwmeester als inspirator. Zelden keken op een zonnige dag in een strandtent zo weinig mensen naar de zee...

Lees meer

Volg ons